Home
Vloot
Historie Vorige pagina Print deze pagina
25-jarig jubileum
Office
Nieuwbouw
Relaties
Veiligheid en trainingen
Sponsoring
Voetbal sponsoring
Contact

Mailinglijst
Blijf op de hoogte!
Uw e-mail:
Uw naam:
Inschrijven
Uitschrijven
 
 
Home
 

Rojas Tankers B.V. is actief in de scheepvaart en met name in de binnenvaart. Haar doelstelling is zeer uiteenlopend, ze neemt het management agentuur waar van verscheidene bunkerschepen van verscheidene BVBA's in Belgie. Deze bunkerschepen laden stookolie(n) op diverse raffinaderijen en eigen depots en bevoorraden vervolgens zeeschepen van allerlei grootte en aard. Hun werkgebied is hoofdzakelijk het ARA traject (Amsterdam - Rotterdam - Antwerpen), Vlissingen, Gent en Duinkerken.


Personeelsbezetting, reparaties, technisch onderhoud, naleven van veiligheidsvoorschriften, verkrijgen en updaten van de nodige certificaten vallen onder meer onder haar hoede.

Buiten exploitatie van bunkerschepen vind er ook nog exploitatie plaats van diverse zogezegde blanke transport tankers, tevens onderhoud ze ook goede contacten met schepen die minerale petroleum producten vervoeren over het gehele Europese waterwegennet Antwerpen -> Wandre, Brussel, Courselles, Anderlecht, Gent en Vlissingen -> Basel en ARA Basel. Met capaciteit van 1000 ton tot ca. 3000 ton naar gelang waterstand.

DGA van deze onderneming is Rob Vergouwen. De bedrijfsvoering van het gehele Europese netwerk wordt vanuit Wemeldinge (NLD) gestuurd. Te Antwerpen via Oilchart International (Dhr. Kint) wordt de volledige bevrachting in kaart gebracht voor wat betreft de stookolie schepen. De minerale tankers worden via Plouvier Transport in onderaanneming bevracht.

In 2004 is m.t.s. Nordstern 3000 ton aangetrokken via Belgische firma Hazes B.V.B.A., voornamelijk traject ARA - Basel.
In 2007 wordt het m.t.s Nordstern verkocht aan scheepvaartbedrijf Emmerzaal, het m.t.s Lebra (voormalig Cercle) wordt hierop ingeruild.

In september 2005 zijn de contracten met Oilchart Antwerpen in wederzijds overleg opgezegd.

In 2007 wordt aan Veka Shipbuilding B.V. opdracht gegeven voor de bouw van een dubbelwandige bunkertanker.
Rojas Tankershipping B.V. zal in dit project meeparticiperen. Lees meer over dit project op de pagina Nieuwbouw Veka. Het m.t.s. Baccarat is op 30 mei 2009 te Wemeldinge, gedoopt.

In 2009 is aan Rensen Shipbuilding B.V. opdracht gegeven voor de bouw van een dubbelwandige tanker. Lees hier meer over op de pagina Nieuwbouw Rensen. Het m.t.s. Rojas is op 19 november 2010 te Rotterdam, gedoopt.

 

 
   
Koningin Emmastraat 2 ▪ 4424 AA ▪ Wemeldinge ▪ Tel.: +31(0)113 - 622672 ▪ Fax: +31(0)113 - 621118