Home
Vloot
Historie Vorige pagina Print deze pagina
25-jarig jubileum
Office
Nieuwbouw
Relaties
Veiligheid en trainingen
Sponsoring
Voetbal sponsoring
Contact

Mailinglijst
Blijf op de hoogte!
Uw e-mail:
Uw naam:
Inschrijven
Uitschrijven
 
 
Historie
 

De geschiedenis van Rojas Tankers B.V. begint bij de DGA Rob Vergouwen begin jaren '80.

Rob Vergouwen werd in februari 1961 geboren in Brabant met ouders die beide ervaring hadden in de tankscheepvaart.
Hij leerde het vak vanaf de bodem en werd matroos onder zijn grootvader K.A. Schipper op m.t.s. Terek op 14 jarige leeftijd. Door vastberadenheid en leergierigheid werd hij schipper op zijn 18e jaar op het m.t.s. Vergo I van de firma Verem te Willebroek waarvan Emille Verstraeten, zeer bekend persoon in de tankvaart, eigenaar was.
Op 21 jarige leeftijd werd via het C.I.M.K. een staatsgarantie bedongen en een schip aangekocht met een startkapitaal van 5 %, toen 15.000 gulden en een heleboel geld.

Medio 2004 resulteerde dit in een op dat moment bestaande vloot van een 8-tal schepen en +/- 50 man personeel + gezinnen. Valt nog te vermelden dat het eerste schip "Waterman" 893 ton was.
Op dat moment werd er ca. 12.000 ton scheepsruimte ingezet op de Europese vaarwegen van Zeebrugge tot Basel en van Groningen tot Duinkerken.
Sedert een 25-tal jaren wordt Rob dagelijks ondersteund door zijn steun en toeverlaat Jasmine Vergouwen welke inmiddels in de bedrijfstak volledig doorgewinterd is.

In 2003 viel hem een grote eer ten beurt toen hij werd gevraagd toe te treden als deskundige bij "The Standard Steamship Owners" gevestigd in Londen. Dit is een organisatie met groot aanzien in de maritieme wereld.

In 2005 wordt Rojas Tankers B.V., in collegialiteit met Oilchart International, gevraagd om de schepen van de vloot ter beschikking te stellen voor de televisieserie "Kinderen van Dewindt". Zie ook het weekblad "Schuttevaer" van januari 2005.
De scheepsnamen zijn weliswaar aangepast. In de serie staat het ondernemerschap centraal. De acteurs van de televisieserie "Flinken" spelen de hoofdrol.

In 2007 loopt de serie nog door.

Rob is hier erg trost op.


In 2007 werd aan Veka Shipbuilding B.V. opdracht gegeven voor de bouw van een dubbelwandige bunkertanker.
Rojas Tankershipping B.V. zal in dit project meeparticiperen. Lees meer over dit project op de pagina Nieuwbouw Veka. Het m.t.s. Baccarat is op 30 mei 2009 te Wemeldinge, gedoopt.

In 2009 is aan Rensen Shipbuilding B.V. opdracht gegeven voor de bouw van een dubbelwandige tanker. Lees hier meer over op de pagina Nieuwbouw Rensen. Het m.t.s. Rojas is op 19 november 2010 te Rotterdam, gedoopt.

 

 
   
Koningin Emmastraat 2 ▪ 4424 AA ▪ Wemeldinge ▪ Tel.: +31(0)113 - 622672 ▪ Fax: +31(0)113 - 621118